Wel eens aan een retraite gedacht?

In 2017 zijn er twee retraites in volledige stilte, de zogenaamde Kleopasdagen (met maaltijden).
Eerst van donderdagmiddag 2 t/m zondagmiddag 5 maart, vervolgens van donderdagmiddag 19 oktober t/m zondagmiddag 22 oktober,
Beide keren in Retraitecentrum Klein Sion te Leuvenheim.
Aankomst: 17.00- 18.00 uur en sluiting 16.00 uur.
Zie verder www.kleopasdagen.nl.

Daarnaast zijn er dit jaar twee Retraites voor Gebed en Vasten.
Eerst van donderdagmorgen 23 t/m zaterdagmiddag 25 maart, en vervolgens van donderdagmorgen 15 t/m zaterdagmiddag 17 juni.
Beide keren ook in Retraitecentrum Klein Sion te Leuvenheim (onder Zutphen).
Het zijn dagen om stilgezet te worden, om Gods aangezicht te zoeken in lofprijzing, dankzegging en bijbellezing, om te bidden voor ons land, voor je eigen kerk of gemeente, voor wat dan ook. Deelnemers komen uit verschillende kerken en gemeentes. Kosten: € 90,- pp.. Gelieve wel zelf linnengoed en handdoeken mee te nemen (evt. lakenset en handdoekenpakket kost € 7,- /€ 2,-).
Meer info Jan Minderhoud, 0341-561948 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Antoinette de Bruijn-Ambags, 030-6012068 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook Retraites voor gebed en vasten

Tot slot: een retraite kan in de komende Veertigdagentijd (1 maart- 15 april) ook thuis, dagelijks, of, aan het eind van dit jaar, in de Adventstijd. Doe samen met vele anderen mee aan de digitale retraite, georganiseerd door de Jezuïeten. Je ontvangt dan vanaf 1 maart dagelijks een email met een kort bijbelgedeelte, een gebed, een bezinningsvraag, en eventueel een geloofsimpuls of gebedstip. Inschrijven kan via www.ignatiaansbidden.org. Dit jaar is het thema “Spreek Heer, ik luister”. De Jezuïeten bieden, via dezelfde site trouwens het hele jaar door een gebedspodcast aan. Zie ook Gebeden rondom vasten en Veertigdagentijd