Wanneer?

In 2021:
donderdag 15 juli (aankomst tussen 17.00 en 18.00 uur) t/m zondag 18 juli (16.00 uur)
donderdag 28 oktober (aankomst tussen 17.00 en 18.00 uur) t/m zondag 31 oktober (16.00 uur)

Waar?

In april en oktober in Retraitecentrum Klein Sion te Leuvenheim (onder Zutphen), in juli in Bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt (onder Den Bosch).

Info?

 
zie www.kleopasdagen.nl, waar je ook een folder kunt downloaden


In de protestantse kerken is een toenemende belangstelling voor retraites waar te nemen. Al vele jaren worden er in Helvoirt Emmaüsdagen georganiseerd door leden van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Daar komen ook al sinds jaren veel protestanten.

Vanuit de Werkgroep Gebed van het Evangelisch Werkverband is in samenspraak met de Charismatische Werkgemeenschap Nederland en New Wine het initiatief genomen om deze vorm van retraite ook binnen de protestantse kerken te introduceren, onder de nieuwe naam Kleopasdagen - retraite in stilte (naar de naam van één van de Emmausgangers, Lucas 24:18).
Het is een retraite in volledige stilte waarin het gaat om geestelijke groei en innerlijke genezing.

In deze dagen mogen we ervaren dat het woord uit de Hebreeënbrief (4:12) werkelijkheid wordt 'want het Woord van God is levend en krachtig... het ontleedt de bedoelingen en gedachten van de mens.' Het Woord van God geeft niet alleen inzicht; het troost, bevrijdt en geneest bovendien.