De belangrijkste mensen ...

“De belangrijkste mensen in de wereld van vandaag zijn de mensen die bidden. Ik bedoel niet degenen die praten over gebed; ook niet degenen die een mooie uiteenzetting over het gebed kunnen geven. Maar ik bedoel die mensen die de tijd nemen om te bidden. Ze hebben eigenlijk geen tijd. Die tijd moet van iets anders worden afgenomen. Dat andere is belangrijk, heel belangrijk en dringend, maar toch altijd nog minder belangrijk en minder dringend dan gebed.” (S.D. Gordon)

Lieve gebedsvrienden in Nederland

Voor het jaar 2018 werd aan  Julia Doxat-Purser en mij gevraagd een gebed voor 2018 te maken, om dit aan te bieden aan de netwerken van de Nationale Evangelische Allianties. In Nederland is dat tegenwoordig Missie-Nederland. Het is namelijk zo dat sinds enige tijd een trouwe groep voorbidders uit heel Europa op elke vierde dinsdag van de maand bij elkaar komt in een gebedsgroep voor Europa. We maken daarbij gebruik van skypeverbinding en zijn online met elkaar verbonden. Julia is zeer goed ingevoerd in wat er in de Europese Unie speelt en heeft goede contacten met veel leidinggevenden in  Oost en West. Zij maakt voor elke keer een gedegen overzicht van gebedsonderwerpen voor de Europese volkeren. Samen bidden we een uur voor deze onderwerpen. Het is bijzonder om zo met elkaar verbonden te zijn in de dienst van de voorbede. Het is ook bemoedigend voor de deelnemers uit een land waarvoor op dat moment gebeden wordt dat er door anderen uit Europa voor hen gebeden wordt. Wie interesse heeft, kan altijd contact met mij opnemen.
In deze bijlage vind je het gebed om thuis of in een groep te bidden.

Robbert-Jan Perk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.