Vanaf 22 maart is er weer een 30 dagen gebed voor de moslimwereld. Tijdens de ramadan (22 maart - 20 april) is dit een geweldige kans om, samen of individueel, te bidden voor verschillende moslimvolken.
Elk jaar bidden vele christenen wereldwijd tijdens de ramadan voor moslims.
Hiervoor geeft Frontiers al jarenlang een gids uit, die op steeds meer manieren beschikbaar is. Niet alleen de vertrouwde gids en een PDF, maar ook kan je 30 Dagen Gebed volgen op Facebook en Instagram. Via WhatsApp verstuurt Frontiers ook verkorte gebedspunten. En een nieuwe manier om dit jaar mee te doen aan 30 Dagen Gebed: de informatie en gebedspunten worden ook via een vlog gedeeld!

Elk jaar weer blijkt het voor mensen een bijzondere ervaring te zijn om tijdens deze maand voor de moslimwereld te bidden en er meer over te lezen.
Je kunt je afvragen: waarom juist nu? Tijdens de ramadan kiezen moslims wereldwijd ervoor om overdag niet te eten en te drinken. In plaats daarvan is er meer tijd voor bezinning, gebed en goede daden. Allemaal om sterker te worden in geloof. Pas na zonsondergang wordt het vasten gebroken met de iftar-maaltijd. Ook in Nederland doen veel moslims met deze vastenmaand mee. In die periode is het extra bijzonder om voor hen te bidden. Juist als zij zo op zoek zijn naar God, bidden we dat zij ook de liefdevolle Vader leren kennen.

Het thema van 30 Dagen Gebed is dit jaar ‘Met vreugde bidden voor moslims’. Je maakt kennis met hen en ziet hoe God onder hen aan het werk is. Gaandeweg kom je ook heel wat te weten over allerlei moslimvolken.

Bid je mee? Bestel hier de gids of doe mee op een van de andere manieren!

Zie verder ook Bidden voor moslims


op de drempel van de Veertigdagentijd 2023 (vanaf Aswoensdag 22 februari)

Jan Minderhoud
Robbert-Jan Perk