Lees je de rubriek 'Slijpsteen' in EO-Visie wel eens? In begin maart staat er de volgende stelling: "Veertig dagen vasten? In geen veertig jaar!"

"Voor mij is vasten feesten. Het heeft mijn leven veranderd", zegt Antoinette de Bruijn-Ambags. Ze leidt retraites voor gebed en vasten. "Door te vasten (niet eten) maak je jezelf lichamelijk leeg, om vol te worden van God. Mijn intimiteit met God is dieper gegroeid. Zijn leiding in mijn leven is duidelijker geworden. God zegent en verhoort mijn voorbede. Vasten maakt ook je lichaam schoon. Daardoor ben ik ook gezond gaan eten en drinken.
Vasten kan op veel manieren bijvoorbeeld één of twee maaltijden overslaan, media- of soberheidvasten. Hierbij gaat het om je hart en levenshouding. Lees hierover Jesaja 58:1-12 Vanaf vers 6 lees je over de belofte die God aan het vasten verbindt. Geweldig toch! Veertig dagen vasten? Nee, niet alleen die veertig dagen, maar momenten door het gehele jaar heen. Want vasten is feesten!"