Wanneer?

Donderdagmorgen 9 t/m zaterdag 11 oktober 2025
Er is ruimte voor maximaal 14 deelnemers.

Waar?

De Wittenberg te Zeist

 

Meer info? Zie verder Retraites voor gebed en vasten - stilte retraites


Het zijn dagen om stilgezet te worden, om Gods aangezicht te zoeken in lofprijzing, dankzegging en Bijbellezing, om te bidden voor ons land, voor je eigen kerk of gemeente, voor wat dan ook.
De deelnemers komen uit verschillende kerken en gemeentes. Ook geschikt voor predikanten, voorgangers en leidinggevenden.

Ad van Vreeswijk deed in juni 2023 voor de eerste keer mee. Dit waren zijn bevindingen:
"In juni 2023 heb ik voor het eerst meegedaan aan een driedaagse retraite in Nieuwkuijk in het voormalig klooster Mariënkroon. Reden om hieraan mee te doen was voor mij te leren zitten aan de voeten van Jezus. Zijn stem horen, nabijheid en vrijheid ervaren en Hem beter leren kennen. Hij heeft mijn verwachting ver overtroffen! We waren met een groep van negen personen waarbij we regelmatig middels Lectio Divina Gods Woord herkauwden. De lichamelijke onthouding van voedsel gaf duidelijk ruimte voor de werking van de Heilige Geest. Ook de onthaasting, de verbanning van prikkels en goede begeleiding hielpen erg om Gods stem te horen. Hierdoor ontstond echt het wandelen met God, niet het rennen vóór God. Het tempo van de Liefde. Het was voor mij een tijd zoals ik me voorstelde toen Jezus nog op aarde was en zijn discipelen onderrichtte. Het voelde als een stukje hemel op aarde door Zijn aanwezigheid. Hoe prachtig ook om luisterend te bidden en Gods bemoediging en bevestiging door te mogen geven aan de ander. Hierin ervaarde ik daadwerkelijk dat we verbonden zijn door één Geest. Tussendoor samen zingen van psalmen en geestelijke liederen, dat gaat prima zonder instrument!
Mijn vrouw kwam me na drie dagen ophalen en ik zei tegen haar: “Dit was zoals in de tijd dat Jezus op aarde wandelde, ik wil weer!” Echt een oproep aan een ieder die vermoeid en belast is om terug te gaan naar Gods Vaderhart. Thuiskomen en omarmd worden. Hier is ruimte voor kwetsbaarheid, onvervuld verlangen, tranen en gebrokenheid. In deze dagen ervaar je Psalm 145: ‘De Heere is genadig en barmhartig, Hij richt gebogenen op, Hij vervult het verlangen van allen die op Hem wachten.’ Afsluitend vierden we vrijdagmorgen samen het Avondmaal. Drie dagen vol vervulling, aanbidding en ontzag voor onze hemelse Vader, Zijn geliefde Zoon en nabijheid van de Heilige Geest."