De periode tussen Pasen en Pinksteren vind ik altijd een prachtige tijd. De geweldige realiteit van Pasen dreunt nog na - de Heer is waarlijk opgestaan! - en in de dagen van de discipelen wandelde de opgestane Jezus als het ware heen en weer tussen de wereld van God zijn Vader en de wereld van ons mensen. Hij verscheen en Hij verdween, Hij was er wel en Hij was er niet. En vooral: Jezus had ons de komst van de Heilige Geest beloofd. Daarom bid ik in deze periode graag een gebed om de Heilige Geest.

Want:
”Zonder de Heilige Geest is God ver verwijderd,
blijft Christus in het verleden, is het evangelie een dode letter
en het christelijk leven een slavenmoraal,
maar met de Heilige Geest is God een God van nabij,
is Christus een realiteit vandaag en morgen,
is het evangelie een levenskracht
en het christelijk leven een feest.”

Het verlangen naar de doorwerking van de Heilige Geest vind ik prachtig verwoord in het volgende gebed van Augustinus:

Geef me in Heilige Geest

Geef me in Heilige Geest
aan het heilige te denken.
Drijf me er toe, Heilige Geest
het heilige te begeren.
Verlok me Heilige Geest
om het heilige na te jagen.
Geef me kracht, Heilige Geest
het heilige vast te houden.
Bewaar me ervoor, Heilige Geest
het ooit te verliezen.


Meer Gebeden tot de Heilige Geest vind je hier.

En meer Gebeden om de Heilige Geest vind je hier.