Wel eens aan een inspiratieconferentie over gebed gedacht?
We bieden dat met een klein team al meer dan 15 jaar aan. Kleinschalig, maximaal 15 deelnemers, onder leiding van een team van 5 mensen met expertise op gebied van gebed.
We denken aan een vrijdagmiddag en zaterdag in november 2018, en zo'n conferentie is vooral geschikt voor kartrekkers van gebed en leiders van gebedsgroepen.
Een terugkomdag in april 2019 hoort tot de mogelijkheden: om te kijken hoe de deelnemers na de conferentie een en ander in praktijk hebben kunnen brengen.

De ervaringen van de afgelopen jaren hebben ons geleerd dat deze opzet zeer verdiepend kan werken.
Dit schrijft Margje Winters uit De Krim erover:
“Graag wilde ik opnieuw geïnspireerd worden in het gebed, en het is echt de moeite waard geweest om aan deze conferentie deel te nemen. Omdat bidden een voortdurende leerschool is, en dan is het goed om daar, ook als gebedsgroep, even bij stil gezet te worden. Want je wil zo graag verder, maar je weet soms niet goed hoe ...
In november 2016 waren we met een kleine groep mensen (16 deelnemers, 5 toerusters) uit het hele land op de mooie locatie van een voormalig klooster in Leuvenheim, onder Zutphen.
Op vrijdagmiddag hebben we eerst naar een film gekeken van Transformations. Dat laat zien wat voortdurend gebed kan uitwerken; heel bijzonder om de grootheid van God te zien wanneer mensen gaan bidden!
In deze 24 uur was er ruime aandacht voor onze eigen vragen en problematiek. In kleine groepjes praatten we  daar met elkaar over door: waar loop je tegen aan? Wat zou anders kunnen?Wat kunnen we leren uit de psalmen? Wat is bidden vanuit de Bijbel? Waar wil je verder mee komen in je eigen gebedsleven? We hebben veel van elkaar geleerd, juist omdat je het met elkaar kon delen, ook in gebed.
Op zaterdagochtend was er een hele fijne lofprijzing en aanbidding voor de Heer. We hebben tegelijkertijd geoefend met het conversatiegebed (iedereen bidt omstebeurt één of enkele zinnen, en je vult elkaar dan steeds aan, met één onderwerp tegelijk) en kregen gelijk nog meer nieuwe ideeën en suggesties voor thuis mee. Praktijk en al doende leren ging dus mooi samen!
Voordat wij naar huis gingen hebben we onze leerdoelen voor de komende tijd op papier gezet, zowel voor mij persoonlijk als voor de gebedsgroep. Om over een half jaar te kijken hoe we daar verder mee gekomen zijn.
Toen we na een half jaar weer bij elkaar waren, was ook die dag heel erg bemoedigend en leerzaam. Omdat je opnieuw hoort hoe het de ander vergaan is, de groei in het gebed, in de gebedsgroep, het geduld dat je soms moet hebben, de volharding die nodig is, het geloof en de hoop. Ook toen hebben we in groepjes voor elkaar en met elkaar gebeden, ook via een tijd van luisterend bidden.
Met veel dank aan de Heer en het voorbereidingsteam die ons hier in hebben begeleid en geïnspireerd.”

Meer informatie? Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Datum wordt dan in overleg vastgesteld !

Of klik door op Inspiratieconferentie gebed, november: