Passie
Soms ontmoet je mensen die wel een heel bijzondere passie hebben, zoals Frits en Marleen Ockels. Twee gewone mensen met twee benen op de grond, een warm hart en met ogen die ver kijken.
Frits en Marleen hebben namelijk een warm hart voor de Sami-bevolking in Noord Zweden. Deze passie houdt hen al jaren bezig en na veel denken, bidden en voorbereiden is Frits het afgelopen najaar in Lapland geweest. In Noord-Zweden is het leven vooral in de donkere koude winters hard. Veel mensen zoeken hun heil in geld, seks en drugs. Het is het verlangen van Frits en Marleen om in die situatie de liefde van de Here Jezus bekend te maken aan de Sami.

Verlangen
Het bezoek van Frits aan de Sami heeft zijn verlangen niet gedoofd, eerder aangewakkerd, maar er is nog veel onduidelijkheid over het ‘hoe’. Hoe past de passie van Frits en Marleen in het plan van God? Om daar meer duidelijkheid over te krijgen en hoe zij het beste vorm kunnen geven aan hun passie, maar vooral ook om de Zweedse grond a.h.w. voor te bereiden voor het evangelieverlangen, verlangen zij naar een zo groot mogelijke biddende achterban.

Wat is jouw passie?
Misschien niet de kou en de donkere dagen in het hoge noorden, misschien niet de vreemde taal en gewoonten van de Sami. Maar heb jij een passie voor gebed en raakt het verlangen van Frits en Marleen jou? Zou je voor deze bevolking de handen willen vouwen en bidden voor een weg naar het hart van de Sami? Vraag dan de gebedsbrief aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of kijk op www.samiwork.com.

Elly van der Ven
Robbert-Jan Perk
Jan Minderhoud