Ieder jaar komen in de nacht van 30 april op 1 mei in Nederland en in vele andere landen rond middernacht duivelaanbidders of satanisten samen tijdens de zogenaamde Walpurgisnacht. Voor meer informatie en achtergrond klik hier.
Tijdens Halloween, vooral in de nacht van 31 oktober op 1 november en 31 oktober overdag, speelt hetzelfde, en eigenlijk al de hele week vanaf 27 oktober. Halloween is het belangrijkste jaarfeest voor heksen, maar ook voor satanisten.
Halloween is een viering ter ere van de doden en een geschikte nacht om te geesten van overledenen op te roepen.
Waar wordt onder andere op ingezet?

 • offers en rituelen om satan te vereren
 • vervaging van normen en waarden
 • voor afbraak van Gods wetten en geboden
 • voor afbraak van huwelijk en gezin
 • voor verleiding van de jeugd op allerlei gebied
 • voor toename van verharding en wetteloosheid in de samenleving

Deze vervloekingen en gebeden zijn zeer reëel en kunnen grote schade toebrengen aan kerk en samenleving. In deze nacht(en) komen ook christenen bijeen om een front van gebed te vormen tegen deze satanische aanvallen op kerk en samenleving, in de verwachting dat niet de gevaarlijke invloed van satan en zijn rijk wordt uitgebreid, maar juist de zegende invloed van God en Zijn Koninkrijk.
Misschien is het een goed initiatief om ook in uw gemeente een nacht van gebed te houden. De meeste christenen bidden van 22:00 tot 01:00 uur.

Opzet voor een gebedsbijeenkomst tijdens de Walpurgisnacht of Halloween.

 1. Welkom
 2. Zingen Opwekking 386 en 53
 3. Openingsgebed
 4. Uitleg: wat is Walpurgisnacht / Halloween?
 5. Zingen Opwekking 430 en 468
 6. Gebedsblok 1: Lofprijzing - Lezen Psalm 66:1-4
 7. Zingen Opwekking 488
 8. Gebedsblok 2: Verootmoediging - Lezen 1 Petrus 3:8-9 of Rom. 12:9-21
  Het is belangrijk om te beseffen dat de satan maar één doel heeft, heerschappij over de schepping te krijgen. Hij probeert dit door dood en verderf, haat en chaos te brengen, met als instrument zonde.
  Satan streeft ernaar dat wij zelf Gods oordeel over ons halen en daarom verleidt hij gezinnen, gemeenten, scholen, overheden en volken om Gods instelling te verwerpen. Wapens tegen deze aanvallen zijn: het Woord van God, schuldbelijdenis waar wij gezondigd hebben, vergeving waar de ander zondigde, zegening, lofprijzing en aanbidding.
 9. Zingen Opwekking 109, 181 en 313
 10. Gebedsblok 3: Bescherming - Lezen Psalm 91:1-16
 11. Zingen Opwekking 43 en/of 124
 12. Gebedsblok 4: Omgeving Proclamatie - Psalm 97:1-12, 1 Joh. 3:8, Openb. 12:10-12
  Gezinnen, kerken, scholen en gemeentelijke overheden
 13. Zingen Opwekking 375 en 289
 14. Gebedsblok 5: Nederland en de wereld - Lezen 1 Timotheus 2:1-6
 15. Afsluiting: zingen Opwekking 354

Voor wie met haar of zijn (klein)kinderen wil praten over het 'onschuldige feest' Halloween in onze straten: kijk eens op de website van De Wonderwolk. Je vindt er mooie creatieve ideeën en ook een heus prentenboek.

Zie verder ook Gebeden voor satanisten (redding en bescherming) of de website van LichtopSRM  en die van Lichtoplevens

Wil je meer weten over de invloeden van hekserij en satanisme?
Lees dan het boek van Angela Loeve, Verbroken betovering - hoe een heks Jezus vond of van Marloes van der Welle, Het geheim van de godin.

Tot slot:diverse personen hebben gewerkt aan een intern document over satanisme en de gemeente van Christus. Vooral nuttig als er vermoedens van infiltratie zijn. Het is een handleiding om meer inzicht te krijgen en vooral om te bidden (verootmoediging, voorbede, lofprijzing). Op aanvraag is het document beschikbaar. Vanwege de gevoeligheid van het onderwerp verzoeken wij om bij de aanvraag te vermelden om welke reden je dit document opvraagt.

Jan Minderhoud, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.