Hoe zou het zijn als we als volwassenen - opa's, oma's, vaders, moeders, ooms, tantes, opvoeders - 15 minuten per dag bidden voor de kinderen en jongeren nieuwe generatie? Die bidders zijn er al!
Hieronder en op de site Wakeupdeborah vind je meer informatie. Via de site kun je jezelf aanmelden.

Je kunt ook het artikel van Saskia van Helden over Gebed als fundament (pdf) lezen. Het staat in het boekje van Youth for Christ, Geloof, Hoop en Tieners. Je kunt ook een van de volgende boeken lezen:

 • Stormie Omartian, Kracht van biddende ouders.
 • Fern Nichols, Elk kind heeft een biddende moeder nodig.
 • Jodie Berndt, Elke tiener heeft biddende ouders nodig


WAKE UP DEBORAH

WakeUp Deborah is een wereldwijde gebedsbeweging die ouders en ouderen stimuleert om elke dag 15 minuten te bidden voor kinderen en tieners. In veel kerken wereldwijd is een gebedsnetwerk van mensen die Gods liefde uitbidden over het leven van kinderen en tieners en daar grote wonderen zien gebeuren.

Doel
Waarom? Kinderen en tieners hebben gebed nodig op alle terreinen van hun leven. Denk aan gezondheid, veiligheid, vriendschappen, vrije tijd, uitgaan, persoonlijke ontwikkeling en geloofsgroei. Wanneer je elke dag bidt, dan ontdek je wat belangrijk is in Gods Koninkrijk en wat een kind nodig heeft aan gebed. WakeUp Deborah wil daarbij helpen.

Word ook bidder
Kun jij ook bidden? Deborah's zijn mannen en vrouwen, voorbidders die de opdracht van God serieus nemen als het gaat om het 'bid onophoudelijk' uit 1 Tessalonicenzen 5: 17. Ook in Nederland kun je je aansluiten als Deborah. Elk kind en elke tiener in de kerk heeft een biddende ouder nodig.
Vraag om een presentatie in je gemeente om dit gebedsnetwerk te beginnen, via de website Wakeupdeborah of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe start je WakeUp Deborah in je kerk of gemeente?
Als God het verlangen in je hart legt om, samen met anderen, met deze wereldwijde gebedsbeweging te beginnen in je eigen kerk of gemeente, willen we je een aantal stappen aan de hand doen die daarbij kunnen helpen.

 1. Bid om mensen in je kerk die het verlangen hebben om kinderen en jongeren dagelijks op te dragen aan God. Gebed is het fundament voor de ontwikkeling van hun geloof.
 2. Meld je voornemen bij de landelijke coördinator, Saskia van Helden, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt informatie en je kunt een presentatie tijdens de dienst of een bijeenkomst laten verzorgen
 3. Bespreek met je voorganger of kerkenraad de visie van WakeUp Deborah en de plaats van deze gebedsbeweging in je gemeente.
 4. Informeer het kinder- en jeugdwerk over het belang van dagelijks gebed voor de kinderen en tieners van de kerk.
 5. Denk na over de campagne die nodig is om WakeUp Deborah in de gemeente onder de aandacht te brengen: een publicatie, themadienst of gemeenteavond.
 6. Vorm een Deborah groep met leden die al bidden of ermee willen beginnen.
 7. Bid elke dag specifiek Gods liefde uit over het leven van kinderen en tieners.
 8. Schrijf gebedspunten op en vul die aan met de gebedsverhoring.
 9. Bezoek de bijeenkomsten voor coördinatoren voor verdere toerusting en uitwisseling van ervaringen. Kom naar de landelijke bijeenkomst.

Deborah's bidden dagelijks en komen ook regelmatig bij elkaar.
WakeUp Deborah werkt met een min of meer vast programma voor Deborah bijeenkomsten, dat je helpt om geconcentreerd op het gebed, elkaar te bemoedigen en ervaringen uit te wisselen. Zorg dat elke Deborah zich laat registreren en daardoor lid wordt van het wereldwijde gebedsmozaïek.

Saskia van Helden, coördinator WakeUp Deborah