Het Jezusgebed kent meerdere varianten en kun je op diverse manieren bidden. Dit is de variant die ik vaak bid:

Je - zus - Chris - tus - Zoon - van - God 
ont - ferm - U - o - ver - ons

Het kan op de ademhaling (inademen: "Jezus Christus,Zoon van God" of nog korter: "Here Jezus Christus" - uitademen: "ontferm U over ons"). Maar het kan ook op het ritme van je passen tijdens een wandeling, door de natuur of door de wijk waarvoor je dan bidt. Bij elke stap die je zet, bid je een lettergreep van het Jezusgebed.

Inmiddels bid ik het Jezusgebed (13 lettergrepen) ook als ik mijn Spambox leegmaak. Ik krijg eindeloos veel spam. Als ik 13 spamberichten heb, of een veelvoud ervan, dan maak ik de Spambox leeg. Bij elke muisklik bid ik een lettergreep van het Jezusgebed. Dus ben ik inmiddels dol op spam !

Tot slot: wist je dat de meeste trappen in onze woonhuizen 13 of 14 treden hebben? Precies genoeg om dit Jezusgebed ook te bidden terwijl je de trap op- of afloopt !
Zie verder Jezusgebed

Goede gebedsmomenten toegewenst!

Jan Minderhoud