Ik lees momenteel het boek van Wim Kok en Raymond Hausoul Jezus geneest. Rijkdom van Gods nieuwe schepping. Een boeiend boek! Alle genezingen van Jezus worden op een rijtje gezet, incl. de historische achtergronden van deze genezingen. Zo worden allereerst de massagenezingen uitgebreid belicht, een vergeten thema in veel boeken over het leven van Jezus en over zijn genezingen. En dan de vraag: waarom genas Jezus juist op sabbat? En hoe komt het dat Jezus nergens een verband lijkt te leggen tussen ziekte en zonde, terwijl op andere plaatsen in de Bijbel dat verband soms wel aanwezig is? Zo lijkt Jezus ook nauwelijks voorwaarden te stellen aan de mensen die genezen worden.
Op soortgelijke wijze legt Jezus lang niet altijd een verband tussen zonde en demonie. Dat was uniek in de toenmalige wereld, waar dat verband maar al te snel en al te vaak wel gelegd werd: ziekte als straf van de goden of invloed van boze geesten...
De auteurs illustreren de bijbelverhalen met ruime ervaring uit hun eigen praktijk, vooral die van evangelist Wim Kok, iemand met ruime ervaring in de genezingsbediening in meerdere landen.

Nog een paar boeiende aandachtsvelden in het boek:is er nou sprake van magische elementen in de genezingsbediening van Jezus? Wat is de betekenis van de zalving met olie? En waarom gebruikt Jezus soms speeksel bij een genezing? Na een uitgebreide zoektocht moeten de auteurs het antwoord toch schuldig blijven. En was Bethesda (Joh. 5, met die engel in sommige tekstvarianten, een soort loterij...) misschien een heidense genezingsplaats? Het ging er in ieder geval wel onbarmhartig aan toe... Jezus brengt er Gods barmhartigheid.

De rode draad in dit dikke boek (470 pagina's, all in) vormt het uitzicht op de rijkdom van de toekomstige nieuwe hemel en aarde, Gods nieuwe schepping. Voor € 24,95 heb je een schat aan informatie in huis en een nieuw uitzicht op Gods grote toekomst!