"Allereerst vraag ik dat er voor alle mensen gebeden wordt, dat er smeekbeden, voorbeden en dankgebeden voor hen worden uitgesproken. Bid voor alle koningen en gezagsdragers, opdat we rustig en ongestoord kunnen leven, in alle vroomheid en waardigheid. Dat is goed en welgevallig in de ogen van God, onze Redder, die wil dat alle mensen worden gered en de waarheid leren kennen. Want er is maar één God, en maar één bemiddelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus,die zichzelf gegeven heeft als losgeld voor allen." (1 Tim. 2:1-5a)

Wil je een handreiking om te bidden voor onze koning en voor kabinet Rutte III? Dat kan! Ik heb in de afgelopen maanden gewerkt aan een documentje om wekelijks voor ons nieuwe kabinet te kunnen bidden.Zie Bidden voor kabinet Rutte III of ga direct door naar deze PDF bijlage (acht pagina's). Ik kan er een jaar mee vooruit !

Je kunt ook de volgende zegenbedes uitspreken over politici, ministers en staatssecretarissen:

  • Wij zegenen de politici in ons land. Wij zegenen hen en weerstaan negatieve gedachten en oordelen over hun handel en wandel.
  • Wij zegenen de harten van de politici in ons land, zodat alle hardheid zacht gemaakt zal worden en zodat ze ontvankelijk worden voor de liefde van Jezus en de stem van de Heilige Geest.
  • Wij zegenen allen die verlangen naar integriteit, eerlijkheid, recht en gerechtigheid.
  • Wij zegenen het geweten van alle die politieke verantwoordelijkheid dragen. Wij zegenen hun gewetens zodat deze gevoelig zullen zijn voor ongerechtigheid, misbruik van macht, corruptie en leugens.
  • Wij zegenen hen met een gezond politiek oordeel en met onderscheidingsvermogen.
  • Wij zegenen hen in hun onderlinge relaties, dat er vrede zal zijn en harmonie.
  • Wij zegenen alle onderlinge overleg, onderhandelingen en debatten.
  • Wij zegenen de staf en het ambtenarenapparaat dat alle politici ondersteunt, dat U daarin Godvrezende adviseurs geeft (Daniel 1:17).

Tot slot: ik ben wel benieuwd of je iets met de gebedshandreiking en vooral met die PDF-bijlage met bijbelteksten kunt. Stuur eens een reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel zegenrijke gebedsmomenten toegewenst                        Jan Minderhoud