Pas geleden kreeg ik van iemand de volgende vraag: "Contemplatief gebed, ademgebed en centering prayer (innerlijk gebed) liggen bij sommige christenen onder vuur. Is het wel zuiver?" Het zou oosters zijn, new age-achtig, jezelf openstellen voor dwaalleren en dwaalgeesten. Aan bovenstaande rijtje zou je het Jezusgebed en het zoeken van de stilte kunnen toevoegen.

De vraag bracht me terug bij een lezing die ik ruim 10 jaar geleden gehouden heb voor de landelijke werkgroep 'Bijbel en New Age', over Contemplatief Gebed en New Age. De tekst van die lezing heb ik nog wat uitgebreid en bewerkt (21 pagina's). Je vindt het hele verhaal hier.

Voor alle duidelijkheid: ook op deze website vraag ik aandacht voor
- Jezusgebed
- Innerlijk Gebed
- Lectio Divina

Verder vraag ik op deze site aandacht voor de Gave van onderscheiden van geesten

Veel wijsheid, onderscheidingsvermogen en tijden van stilte gewenst !

maart 2019
Jan Minderhoud,