Afgelopen half jaar las ik het boek van Gabriele Kuby, De seksuele revolutie – de vernietiging van de vrijheid uit de naam van vrijheid (2017). Een uitstekend boek dat de patronen en processen achter de 'genderideologie' blootlegt. Er ligt een enorme druk op onze samenleving om deze ideologie te omarmen. Ik lees zo'n boek zoals je een olifant opeet: hapje voor hapje. Met vaak een gebed voor de thematiek waar ik me doorheen worstel. Over de schrijfster: zij is een Duitse sociologe, lid van de Rooms-katholieke Kerk, en schrijft en spreekt wereldwijd over de seksuele revolutie.

Binnenkort hoop ik een samenvatting van dit boek op deze plaats neer te zetten.

Een interview met Kuby is hier te lezen (RD, 02-03-2018).

Om te bidden:Gebed over relaties en seksualiteit (1) of het langere gebed Gebed over relaties en seksualiteit (2)

Jan Minderhoud